„Vasarojanti provincija“: tradicijų tąsa ir nauji kūrybiniai akcentai

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos galerijoje atidaryta tradicinė, jau 5-ąjį kartą vykstanti fotoklubo „Ežerų žemė“ paroda „Vasarojanti provincija“. Ši paroda, kurioje eksponuojami Zarasų krašto fotografų darbai, kviečia lankytojus į tylų ir gilų vasaros pasaulį, pripildytą gamtos ramybės ir žmogaus kasdienybės šilumos. Per subtiliai užfiksuotus provincijos vaizdus atsiskleidžia tiek gamtos grožis, tiek žmogaus gyvenimo ritmas, kurie vasarą įgauna ypatingą prasmę. Kiekviena nuotrauka tampa ne tik akimis, bet ir širdimi matomu pasakojimu apie gyvenimą, kviečiančiu sustoti, pamąstyti ir prisiminti, kas yra tikrai svarbu.

Fotoklubo „Ežerų žemė“ pirmininkas A. Navickas pasidžiaugė, kad praėjusių metų parodą „Laiko ženklai“ pamatė ne tik zarasiškiai, bet ir kitų Panevėžio regiono bibliotekų lankytojai, o taip pat pristatė naujus klubo narius. Parodos atidaryme dalyvavę fotografai R. Bikulčius, Ž. Narutytė – Pupeikienė, G. Rein, R. Vaitkevičius trumpai ir taikliai atsakė į renginio vedėjos R. Juršienės užduotus klausimus, pasidalindami savo kūrybinėmis patirtimis.

Fotografus ir susirinkusius žiūrovus sveikino Zarasų rajono savivaldybės Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja D. Šukštulienė, fotoklubų „Ezerzeme F“ iš Daugpilio bei „Pozityvas“ iš Visagino atstovai. Renginio metu žiūrovai buvo kviečiami sugalvoti pavadinimą vienai iš eksponuojamų fotografijų, kuriai jos autorė pavadinimo dar nebuvo parinkusi, o taip pat ir pavadinimą būsimai kitų metų parodai. Pasiūlymai išsiskyrė originalumu ir taiklumu, o geriausių idėjų autoriai buvo apdovanoti prizais.

Bibliotekos direktorė D. Karlienė šiltai dėkojo fotografams už jų įnešamą žavesį į bibliotekos gyvenimą ir palinkėjo visiems smagios prasidedančios miesto šventės.

„Ši fotografijų paroda lai pažadina gražiausias Jūsų mintis ir tą jausmą, kad provincija – tai ne tik kaimas. Provincija – tai kultūros, žydėjimo, gyvenimo, įkvėpimo ir dėkingumo šaltinis“, – užbaigdama renginį sakė fotoklubo „Ežerų žemė“ narė Giedrė Sviklė.

Kviečiame aplankyti parodą Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos priestato pirmojo aukšto galerijoje. Paroda veiks iki spalio 17 d.

Jurga Sagadinaitė

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyres. bibliotekininkė

Nuotr. I. Dumbravienės ir D. Merkio

Parašykite komentarą