Pažino pojūčius su „Mėnulio žemėlapiu“

Visą sausio mėnesį Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje lankėsi sensorinės-terapinės edukacijos „Mėnulio žemėlapis“ dalyviai. Aktyviausi buvo Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos ugdytiniai. Edukaciją jau išbandė priešmokyklinių a, b, c, d grupių ugdytiniai, 1 a, 1 c ir 2 a, 2 b, 2 c klasių moksleiviai. Sulaukėme vaikučių iš Salako, patys vykome į Salako socialinės globos namus. Edukacinėje veikloje su pojūčiais susipažino ir Lietuvos žmonių su negalia sąjungos Zarasų skyriaus vaikų dienos centro „Gyvenimas kitaip“ lankytojai.

Susitikimų metu, klausėsi muzikos garsų ir patys juos kūrė grodami Mėnulio būgnu, Vandens garsų būgnu, varpeliais. Ant šviečiančio stiklo molberto piešė Mėnulio, įvairių planetų gyventojus. Pažiūrėję filmuką apie Mėnulio žemėlapio kūrėją peliuką ir jo draugą meškiuką smėlyje vaizdavo savo Mėnulio žemėlapius.

Klausėsi bibliotekininkės sekamos pasakos apie Mėnulį, Saulę ir Žemę, sakmės apie tai kaip kalvis padėjo žmonėms nukaldamas Saulę. Pripiešė įvairiausių piešinėlių vaizduodami Mėnulį, Marsą ir jo gyventojus, kitus dar neatpažintus objektus. O 2 a klasės mokiniai prirašė šūsnį laiškų marsiečiams. Jiems viskas buvo įdomu. Teiravosi kaip gyvena, kaip atrodo jo planeta, kaip leidžia laisvalaikį. Smalsavo ar Marse yra biblioteka ir papasakojo apie savo lankomą didelę Zarasų viešąją biblioteką. Atsisveikindami priminė, kad lauks laiškų iš Marso.

Vasario mėnesį sensorinės-terapinės edukacijos vyks Avilių, Šniukštų ir Antalieptės Fausto Kiršos bibliotekose, kovo mėnesį – Dusetų Kazimiero Būgos bibliotekoje.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotr. Inesos Dumbravienės

Parašykite komentarą