Pirmokai susipažino su biblioteka, istorija apie draugystę

Rugsėjo 25 dieną,  Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos durys atsivėrė patiems mažiausiems skaitytojams – pirmokams. Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos I a klasės mokiniai dalyvavo įdomioje, žadinančioje įvairias emocijas veikloje, kurioje buvo skaitoma rašytojos Evelinos Daciūtės knyga „Pasakojimas apie katiną ir tulpę“. Istorija vaizdingai atskleidžia katino ir tulpės draugystės istoriją, jų pažintį, bendravimą ir galiausiai liūdną išsiskyrimą, kai tulpė neteko paskutinio žiedlapio. Ši jautri tema suteikė vaikams galimybę aptarti savo draugystes su augintiniais, draugais, išgirsti kitų pasakojimus apie netektis ir išsiskyrimus.

Po skaitymo ir refleksijos vaikai turėjo progą susipažinti su kitomis lietuvių rašytojos Evelinos Daciūtės knygomis. Su pirmąja rašytojos knyga „Meškių istorijos. Lubinų labirintas“ (iliustravo Rasa Kaper), išleista 2014 metais, vaikų smalsumą sužadinusiomis „Geriausia gimtadienio dovana“, „Kas pažįsta Šmikį Bilbą?“, „Diena, kai nieko nenutiko“ ir kitomis.

Dalyvavo kūrybinėje valandėlėje, kur piešė savo draugus – augintinius ar bendramokslius. Įvardindami juos užrašė vardus. Ši kūrybinė veikla skatino vaikų vaizduotę ir leido jiems išreikšti savo jausmus per piešinius.

Vėliau vaikai dalyvavo interaktyviame žaidime. Pasiruošdami atlikti užduotį pirmiausia apžiūrėjo paveikslėlius su juose pavaizduotais daiktais, žmonėmis, gyvūnais. Užduotis buvo atpažinti, kurie iš pavaizduotų daiktų bibliotekose gali būti arba negali būti, pavyzdžiui, elektrinis paspirtukas. Šis žaidimas ne tik lavino jų pastabumą, bet ir leido geriau susipažinti su bibliotekos erdve bei taisyklėmis.

Valandėlės pabaigoje mažieji dalyviai buvo apdovanoti knygų skirtukais – simboliniais priminimais, kad knygos gali būti puikiausiais draugais visame gyvenime.

Zina Černovienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotr. Nijolės Pilac

Parašykite komentarą